ΥΠΕΡΗΧΟΣ

Μη επεμβατική και ανώδυνη μέθοδος

Ο υπέρηχος στην ιατρική των ζώων, είναι εξίσου χρήσιμος με την ιατρική του ανθρώπου.

Η χρήση αυτής της μεθόδου αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα διαγνωστικής, προσφέροντας εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες για την ορθή διάγνωση και θεραπεία κάθε παθολογικού περιστατικού. Ο υπέρηχος είναι μια εξέταση που βασίζεται στην τεχνογνωσία, την ικανότητα και την πείρα του κτηνιάτρου, να μπορεί να ξεχωρίζει τη διαφορά των φυσιολογικών από τους παθολογικούς ιστούς.

Ο υπερηχοτομογράφος τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος περιλαμβάνει τεχνολογία doppler και έχουμε στη διάθεσή μας στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα, χρησιμοποιεί υπερηχητικά κύματα με σκοπό να παραχθεί μια λεπτομερής απεικόνιση των εσωτερικών οργάνων. Έτσι, οι κτηνίατροί μας έχουν τη δυνατότητα να δουν υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης εικόνες από τα κοιλιακά όργανα, την καρδιά και να διαγνώσουν ασθένειες όπως:

•Πυομήτρα
•Λιθίαση του ουροποιητικού
•Υπερτροφία του προστάτη
•Παθήσεις του ήπατος κ.ά.

photo
photo
Σε αντίθεση με την ακτινογραφία, ο υπέρηχος δεν εκπέμπει κανενός είδους ακτινοβολία και πολλές φορές προσφέρει καλύτερη απεικόνιση των οργάνων και του εντοπισμού των παθολογικών ευρημάτων.

Τέλος, αποτελεί μια μη επεμβατική και ανώδυνη μέθοδο πραγματοποίησης καθοδηγούμενων βιοψιών και παρακέντησης υγρών συλλογών, ενώ ταυτόχρονα είναι το σημαντικότερο μέσο για τη διάγνωση ορισμένων παθήσεων, τον καθορισμό της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και της παρακολούθησης της πορείας των καρδιακών νοσημάτων.

Οι Υπηρεσίες μας

Επείγοντα Περιστατικά

Νοσηλεία

Υπέρηχος

Ακτινολογικός Έλεγχος

Εργαστηριακές Εξετάσεις

Ογκολογικό Τμήμα

Μεταγγίσεις

Παθολογικό Τμήμα

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Ενδοσκόπηση

Οφθαλμολογικό Τμήμα

Οδοντιατρικό Τμήμα

Προληπτική Ιατρική

Κλινικές Δίαιτες

Κτηνιατρικά Φάρμακα – Προϊόντα