ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Εμβολιασμός – Στείρωση – Αποπαρασίτωση

“Λένε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας και αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της προληπτικής ιατρικής

Ένας ετήσιος κτηνιατρικός έλεγχος είναι ίσως η πιο σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης για την προστασία της υγείας του ζώου του. Αυτό συμβαίνει, διότι ο κτηνίατρος θα μπορέσει να σας συμβουλέψει σχετικά με την παθολογική του κατάσταση ή να παρατηρήσει κάτι που εσείς δεν είχατε προσέξει, με αποτέλεσμα να προβεί νωρίς στις κατάλληλες θεραπείες και να αποφευχθούν μελλοντικά δυσάρεστα προβλήματα.

Στα πλαίσια του τακτικού ελέγχου και της προληπτικής ιατρικής, το Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα πραγματοποιεί εμβολιασμούς για τα πιο κοινά νοσήματα του σκύλου και της γάτας, ενώ με την καθοδήγηση του ιατρικού προσωπικού διαμορφώνεται και το πρόγραμμα αποπαρασίτωσης (εξω – ενδο παράσιτα).

Κομμάτι της προληπτικής ιατρικής είναι και η στείρωση. Τα διάφορα νοσήματα που συνδέονται άμεσα με το αναπαραγωγικό σύστημα των κατοικιδίων (όπως λοιμώξεις, νεοπλάσματα της μήτρας και των ωοθηκών, νεοπλάσματα μαστών, νεοπλάσματα και υπερπλασία προστάτη και όρχεων) μπορούν να αποφευχθούν με την έγκαιρη στείρωσή τους.


photo
Έχοντας πάντα ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών νόσων, πραγματοποιούμε ορολογικούς ελέγχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τα κυριότερα λοιμώδη των σκύλων (λεϊσμανίωση – ερλιχίωση), όπως και βιοχημικό και ορμονολογικό έλεγχο.

Τέλος, στα πλαίσια των ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, οι κτηνίατροι της κλινικής θα σας καθοδηγήσουν σχετικά με τις πρακτικές σωστής φροντίδας και θα σας δώσουν συμβουλές διατροφής για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που θα αυξήσει την ποιότητα ζωής των μικρών σας φίλων.

Οι Υπηρεσίες μας

Επείγοντα Περιστατικά

Νοσηλεία

Υπέρηχος

Ακτινολογικός Έλεγχος

Εργαστηριακές Εξετάσεις

Ογκολογικό Τμήμα

Μεταγγίσεις

Παθολογικό Τμήμα

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Ενδοσκόπηση

Οφθαλμολογικό Τμήμα

Οδοντιατρικό Τμήμα

Προληπτική Ιατρική

Κλινικές Δίαιτες

Κτηνιατρικά Φάρμακα – Προϊόντα