ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση όλων των οδοντικών προβλημάτων

Το Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα διαθέτει ένα υπερσύγχρονο οδοντιατρικό τμήμα, με κατάλληλες εγκαταστάσεις και πλήρη εξοπλισμό, που το καθιστούν την καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση όλων των οδοντικών προβλημάτων.

Οι ασθένειες των δοντιών που αφορούν τους σκύλους, τις γάτες και τα λαγόμορφα είναι συνήθεις και σοβαρές, ενώ οι χρόνιες οδοντιατρικές παθήσεις αν παραμεληθούν και δεν λάβουν την ανάλογη θεραπεία μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές βλάβες σε απομακρυσμένα όργανα στόχους όπως η καρδιά και τα νεφρά.

Αν παρατηρήσετε αλλαγές στη συμπεριφορά του, όπως ανορεξία ή απώλεια βάρους, είναι πιθανό να οφείλεται σε ένα οδοντιατρικό πρόβλημα που το εμποδίζει να φάει.

Λοιπά συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξετε είναι:

•Δυσκολία στη μάσηση της τροφής
•Κακοσμία στόματος
•Σιελόρροια
•Αλλοίωση της ποιότητας και της όψης των δοντιών
•Αιμορραγία ή πρήξιμο στο στόμα

Σε περίπτωση που το κατοικίδιό σας παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα οδοντιατρικός έλεγχος από έναν εξειδικευμένο κτηνίατρο.

Ανάλογα με τη διάγνωση που θα γίνει, υπάρχει η πιθανότητα σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις να χρειαστεί ακτινολογικός έλεγχος και εξαγωγή δοντιών. Γενικότερα όμως, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα δοντιών αντιμετωπίζονται με τη χορήγηση ειδικών διατροφικών σκευασμάτων, με το συχνό βούρτσισμα και καθαρισμό κάτω από γενική αναισθησία.

Σαν γενική οδηγία συστήνεται να πραγματοποιείται ένας προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, ενώ ως ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πιο επιρρεπείς φυλές σκύλων σε τέτοια προβλήματα είναι συνήθως οι μικρόσωμες (π.χ. Yorkshire terrier), επομένως το check-up τους θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά. Άλλωστε, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και ίσως το ισχυρότερο ‘’όπλο’’ της ιατρικής.

Οι εξειδικευμένοι κτηνίατροι που εργάζονται στο οδοντιατρικό τμήμα του Κτηνιατρικού Κέντρου Γέρακα παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής του κατοικιδίου σας.


Οι Υπηρεσίες μας

Επείγοντα Περιστατικά

Νοσηλεία

Υπέρηχος

Ακτινολογικός Έλεγχος

Εργαστηριακές Εξετάσεις

Ογκολογικό Τμήμα

Μεταγγίσεις

Παθολογικό Τμήμα

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Ενδοσκόπηση

Οφθαλμολογικό Τμήμα

Οδοντιατρικό Τμήμα

Προληπτική Ιατρική

Κλινικές Δίαιτες

Κτηνιατρικά Φάρμακα – Προϊόντα