ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ψηφιακή ακτινογραφία

Ο ακτινολογικός έλεγχος είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη μέθοδος για τη διάγνωση ασθενειών στην κτηνιατρική, καθώς μας παρέχει πληροφορίες για πληθώρα ιατρικών περιπτώσεων, όπως στην κατάποση ξένων σωμάτων, στους τραυματισμούς άκρων, σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, νευρολογικών περιστατικών, στην ύπαρξη λίθων στο ουροποιητικό σύστημα και στην παρακολούθηση της πορείας ορθοπεδικών παθήσεων.

Ο ακτινολογικός έλεγχος μας επιτρέπει να εξετάσουμε με ακρίβεια τους πνεύμονες, την καρδιά, τα οστά και την κοιλιακή κοιλότητα, λαμβάνοντας εικόνες μέσω ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού εξοπλισμού που μας παρέχει μεγαλύτερη ευκρίνεια σε σχέση με τις συμβατικές απεικονίσεις.

Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής ακτινογραφίας είναι τα εξής:

•Μειωμένη δόση ακτινοβολίας
•Λεπτομερέστερη απεικόνιση και πιο ακριβής διάγνωση
•Ταχύτατη εξέταση και λήψη αποτελεσμάτων
•Αποθήκευση και αρχειοθέτηση των εξετάσεων για ψηφιακή μεταφορά (π.χ. CD, email, usb)

Το Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα έχει δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο χώρο ακτινολογικού εργαστηρίου που ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και έχει εγκαταστήσει ένα ακτινολογικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που είναι ικανό για όλες τις ακτινογραφικές λήψεις.

Οι εξειδικευμένοι κτηνίατροί μας διενεργούν τον ακτινολογικό έλεγχο με μέγιστο σεβασμό και κατανόηση απέναντι στα μικρά ζώα και τους ιδιοκτήτες τους, ενώ στην περίπτωση που κάποια ζώα αντιστέκονται στους ιδιαίτερους χειρισμούς και στάσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μπορούν να εφαρμόσουν ήπια ηρέμηση (μέθη). Η ηρέμηση αντιστρέφεται με το ειδικό αντίδοτο, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση.

photo
photo

Οι Υπηρεσίες μας

Επείγοντα Περιστατικά

Νοσηλεία

Υπέρηχος

Ακτινολογικός Έλεγχος

Εργαστηριακές Εξετάσεις

Ογκολογικό Τμήμα

Μεταγγίσεις

Παθολογικό Τμήμα

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Ενδοσκόπηση

Οφθαλμολογικό Τμήμα

Οδοντιατρικό Τμήμα

Προληπτική Ιατρική

Κλινικές Δίαιτες

Κτηνιατρικά Φάρμακα – Προϊόντα