ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία

Το ογκολογικό τμήμα του Κτηνιατρικού Κέντρου Γέρακα προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, τόσο για τη διάγνωση όσο και για τη θεραπεία που απαιτείται για την αντιμετώπιση της νόσου στο κατοικίδιό σας.

Η διάγνωση του καρκίνου για το σκύλο ή τη γάτα σας είναι ψυχοφθόρα. Η ιδέα της απώλειας του τετράποδου φίλου σας είναι επώδυνη και η σκέψη των δυσκολιών που θα έρθουν είναι φυσιολογικό να προκαλεί αγωνία.

Η αντιμετώπιση του καρκίνου στα ζώα συντροφιάς έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια και ανάλογα με τον τύπου του καρκίνου, τον εντοπισμό και το πόσο προχωρημένος είναι, θα πρέπει να χορηγηθεί και η ανάλογη εξατομικευμένη διαθέσιμη θεραπεία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει εσείς να κάνετε σαν ιδιοκτήτης, είναι να επιλέξετε τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί. Η συμβουλή μας είναι να μη βιαστείτε να πάρετε μια απόφαση.

Το κατοικίδιό σας έχει ήδη υποβληθεί σε πολλές εξετάσεις για να τεθεί η διάγνωση και εμείς θα σας δώσουμε όλες τις εναλλακτικές θεραπείες, ούτως ώστε να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επιλέξετε την κατάλληλη.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν:

•Τωρινή και μελλοντική ποιότητα ζωής.
•Μπορεί να θεραπευτεί;
•Το κόστος θεραπείας.
•Ποια θεραπεία είναι η καλύτερη.
•Εσείς θα αντέξετε τη διαδικασία;Η σωστή επικοινωνία ανάμεσα στον κτηνίατρο και τον ιδιοκτήτη είναι το κλειδί.

Σαν κτηνίατροι σας νοιαζόμαστε, θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε σωστά και θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα για να συζητήσουμε μαζί τις πιθανότητες του πλάνου θεραπείας, τη χημειοθεραπεία, καθώς και το ποσοστό επιτυχίας ενός χειρουργείου. Υποσχόμαστε πως θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σας, ακόμα και όταν η θεραπεία πρέπει να είναι μόνο παρηγορητική.

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι για τα ζώα η χημειοθεραπεία είναι πολύ πιο ανώδυνη συγκριτικά με τον άνθρωπο και οι παρενέργειες είναι ελάχιστες. Όμως κάποιες φορές οι θεραπείες κρύβουν δυσκολίες και το κατοικίδιό σας θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει παρενέργειες και πόνο.

Το ογκολογικό τμήμα της κλινικής και οι κτηνίατροί μας θα σας ενημερώνουν σε κάθε βήμα για το τι να περιμένετε και πώς αναμένουν να αντιδράσει ο οργανισμός τους.

Εξετάστε το ζώο σας:

Αν ο μικρός σας φίλος συμπεριφέρεται παράξενα, δείχνει να πονά ή έχει περίεργα οζίδια στο σώμα του, φέρτε τον για εξέταση. Μπορεί να μη συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος και απλώς να μην έχει κέφια, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να υποβόσκει κάποια σοβαρή ασθένεια.

Όπως και στους ανθρώπους, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, μπορεί να διασφαλίσει την πλήρη ίαση.

Οι Υπηρεσίες μας

Επείγοντα Περιστατικά

Νοσηλεία

Υπέρηχος

Ακτινολογικός Έλεγχος

Εργαστηριακές Εξετάσεις

Ογκολογικό Τμήμα

Μεταγγίσεις

Παθολογικό Τμήμα

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Ενδοσκόπηση

Οφθαλμολογικό Τμήμα

Οδοντιατρικό Τμήμα

Προληπτική Ιατρική

Κλινικές Δίαιτες

Κτηνιατρικά Φάρμακα – Προϊόντα